Häromdagen frågade en god vän mig: ”vad vill du ha ut av en relation?” Utan eftertanke slank det bara ur mig: ”jag vill höra ljusen brinna och regnet smattra mot gatstenen.” Han tittade på mig likt ett levande frågetecken.

Skall försöka förklara:

Det kan vara allmänt rörigt runt omkring med lite för hög musik och en ridå av röster, men det gör inget för när jag hör detta komma ur en kvinnas mun blir det tyst trots sorlet.

Det är bara EN sak jag vill höra och det kan vara nästan vad som helst. Så länge det gör henne passionerad. Något som kommer från en plats inom henne som är självklar utan att vara forcerad.

Det handlar inte om något grandiost, utan kan vara ett fritidsintresse, jobbet, en utbildning hon vill in på, en bok, en film. Vad som helst (nästan i alla fall), så länge det får henne att känna sig levande.

Det är i mina ögon attraktivt när någon känner sina drömmar, är fokuserade och i rörelse för att nå fram.

Missförstå mig inte: det handlar inte främst om yttre framgång eller ett neurotiskt jagande och presterande, utan om en djupare tillfredsställelse som likt ljusen på bordet gnistrar i ögonen. Det går inte att ta miste på och ger en känsla av att ha kommit hem.

Vad längtar du efter att se och få höra från personen framför dig?

Michael Larsen – livscoach

Awake