En bild eller ett meddelande:

”Jag brukar aldrig titta i hans mobil, men den här gången gjorde jag. På några sekunder förändrades hela mitt liv i grunden!”

”Vi hade inte haft det bra på länge, men var hon tvungen att söka sig till en annan? Nu är det ju omöjligt att hitta tillbaka till varandra.”

Kanske berättar din partner för dig att hon/han har varit med någon annan; eller så kom du på det.

”Det hade inte hänt om vi hade det bra tillsammans!”

Kanske inte! Men det kan även drabba dem som älskar varandra. Det är lätt att förenkla, men även i stabila förhållande kan det ske: otrohet. En affär, äventyr och upplevelsen av att fortfarande vara attraktiv i någon annans ögon.

Därför behöver vi i vår kärlek fråga oss själva: ”vad kommer det att göra med min älskade om jag tar det här steget? Vad kommer det att göra med oss?”

Kärleken i att avstå!

Oavsett bakgrundshistoria, anledning, tiden som ni har varit tillsammans etc. så tar det fruktansvärt djupt på oss. Personen som vi av hela vårt hjärta räknade med i alla lägen, älskade och kände oss älskade utav. Den trygga varma klippan som vi var säkra på alltid skulle vara fundamentet i vårt liv.

Coachingråd som säger att vi inte ska lägga hela vårt liv i någon annans händer, ”älska dig själv! Du skapar din egen verklighet. Allt finns inom dig!”

Tänk om det vore så enkelt! Om verkligheten var som i böckerna eller på en online föreläsning.

Det är lätt att tro att man älskar sig själv då livet rör sig i skön harmoni.

Men då allt slås undan!

Vi skapar ständigt verkligheter åt varandra. Vi kan känna oss så pass högt älskade av en partner att vi kommer på fötter efter år av handlingskraftig lågkonjunktur. Kärleken har lyft människor ur depressionens mörker. Vi kan bli en bättre version av oss själva tack vara en partners uppmuntran och närvaro.

Och allting kan slås i bitar av ett svek. Vi bygger elektriska stängsel runt vårt sårade jag och slår följe med cynism. Vet eftersom jag själv befunnit mig där!

Det finns de som förälskar sig i en annan eftersom de inte känt sig uppskattade, sedda, förstådda och älskade på länge i relationen. Och p.g.a. av detta dras vi till den som lyssnar och bekräftar. Det är en naturlig konsekvens av försummelse (vilket är ett blogginlägg för sig).

Och så har vi den helt andra orsaken: ”det var bara sex! Det betyder ingenting!”

Men för den drabbade betyder det allting! Tänk att få all sin trygghet och kärlek söndersmulad för: ”ingenting!” Sex är aldrig bara sex! Mikrootrohet är så mycket mer än ett utbyte av några chattrader, bilder och komplimanger. De är som att hälla diesel ner bland rötterna på Magnolieträdet.

I kölvattnet av en otrohetsaffär förlorar många människor sin kompass och en kedjereaktion av psykologisk och fysisk stress skapas. Det kan ta år att reparera eftersom hjärtat som älskar är sårbart. I tvåsamheten behöver vi få känna att vi kan vila i tillitens milda skugga. Det är en av de grundläggande beståndsdelarna.

På söndag kommer jag att prata om detta och hur vi kan läka efter svek och otrohet. Varmt välkommen på mitt webinar! Vi kör igång klockan 21.00. Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach