”Hans doft har fått mig att gå tillbaka även om jag vet hur destruktivt det är.”

”Jag har aldrig mött någon som är så manipulativ som henne. De flesta älskar henne! Inklusive jag!”

”Jag har aldrig varit med om någon som kan gå från trevlig och kärleksfull till iskall på ett ögonblick.”

En narcissist kan vara förföriskt omtänksam, karismatisk, levnadsglad och uppvisa sidor som får oss att smälta.

En psykopat kan vara lugn i stunder då det flesta skulle tappa fattningen och vara irrationella. Psykopaten besväras inte av känslor, och kan därför under vissa omständigheter ingjuta tillit i andra genom sin stabilitet. Inte så konstigt att vi ofta finner dem i ledande positioner.

Machiavellianism är personlighetsdrag som är extremt manipulativa, lögnaktiga och cyniska. Personen ifråga är extremt beräknande och han/hon ser människor som schackpjäser att lägga ner. Deras strategiska tänk gör att de lyckas ta sig framåt oavsett låga odds.

Förställ dig dessa tre personligheter i en och samma person. Där har vi den mörka triaden!

En smidig narcissist som kan dölja starka psykopatiska drag genom charm och social skicklighet. Iskyla som får personen att navigera och lyckas under stora påfrestningar. Det är inte konstigt att hon eller han kan väcka beundran hos omgivningen. Någon som är så raffinerat skicklig och sofistikerad, gör att ytterst få lyckas genomskåda vad som egentligen sker.

Kvinnan eller mannen som är i en relation med den mörka triadens personlighet må ha sett varningssignalerna, men doften, sexualiteten, den beskyddande inställningen, det skarpa intellektet och sociala positionen, gör det extremt svårt att lämna. När vi har manipulerats tillräckligt många gånger litar vi inte längre på det egna omdömet.

De goda stunderna tillsammans med den mörka triadens personlighet, få oss att känna hopp. Närheten aktiverar ämnen i våra kroppar som skapar ytterligare behov av närhet.

Kanske har du lyckats gå din väg, men det psykologiska giftet verkar fortfarande inom dig.

”Vi levde ett liv som jag aldrig kommer att få uppleva igen. Äventyr, spontanitet och en attraktion som var magisk.”

Kom ihåg att det går att bryta sig loss från effekterna av den mörka triaden. Vi behöver förstå, genomskåda, avmystifiera, sörja, vara arga, tomma och ha någon nära som lyssnar till vår berättelse.

Det som narcissisten gör med dig & så blir du fri från det psykologiska nervgiftet – webinar måndagen den 6/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ länken den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach