Vä hamnen

”En dag så! När allt har lugnat ned sig lite. Jag skall bara få i ordning på en del saker först…” Vår värld präglas till stor del av – bråttom. Vi lever, vilket är förståeligt, efter kalendrar, påminnelser och deadlines (vilket ord föresten). Märker på vänner, klienter och i mig själv att sommarens sköna tempo ersatts av ”höstmåsten”. Människor blir på något sätt mindre tillgängliga. (Ja, hösten är även väldigt mysig).

Igår kväll tog jag en promenad längs med havet. Det var mjuka vindar och mina tankar gick ned i tempo, liksom fotstegen. Det blev tyst i huvudet och en känsla av mening spred sig. Nuet var det enda som spelade någon roll och allt kändes självklart.

Vi behöver ge oss tid till att besöka TYCKA OM PLATSERNA/STUNDERNA – varje dag, även om så bara för tio minuter. Det kan vara läxläsning med barnen (något av det mest meningsfulla jag upplevt i mitt liv), sagor, lek, träning, en fika eller ett samtal.

Så som jag ser på det, är vi här för att fylla vår tid med mening. Det är mycket mer än trevliga ord, utan något som gör att allting ges betydelse.

Vilka tycka om platser kan du besöka idag?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare