”Han har kontakt med sitt ex fastän jag inte tycker om det.”

”Hon är ofta ute och festar och det känns inte alls bra för mig.”

”Jag känner mig aldrig bekräftad på riktigt av honom (förutom när vi skall ha sex).”

”Vet inte om hon är tillsammans med mig för tryggheten och pengarnas skull eller om det verkligen är kärlek.”

Det här är funderingar och frågeställningar från olika människor som är i relationer. Jag tror att de allra flesta egentligen VET vad som behöver ske för att lösa knutarna i bröstkorgen.  Vi kompromissar, vänder ut och in på oss själva och tänker: ”det är nog jag som ställer för höga krav och krånglar till det.”

Av rädsla för att mista den vi tycker om och älskar börjar vi rea ut våra övertygelser, drömmar och önskningar. Svartsjuka, ilska och ensamhet bor ständigt i tankarna och maler långsamt ner livsgnistan. Så skall det inte behöva vara.

Relationer skall vara behagliga! Det handlar inte om en naiv och förskönande tro på att vi aldrig stöter på motgångar och kriser, utan att vi inte ska behöva känna oss oroliga och stressade. Istället älskade för de vi är – rakt upp och ned.

Kompromissa aldrig bort kärleken – den tar fram de bästa sidorna inom oss. Inte tvärtom!

När vi ständigt hamnar i samma återkommande diskussioner, när rösterna höjs alldeles för ofta och känslan av avstånd är alltför stark är det bra att fråga sig själv: varför stannar jag i detta? Vad längtar jag egentligen efter? Hur värdefull är min tid!

EN BRA RELATION ÄR SOM ATT KOMMA HEM. I bilen på en rak sommarlandsväg med solnedgången framför, fantastisk musik i högtalarna, grönskande fält, doften av kväll och med möjligheterna dansande i hjärtat. Ett lugnt och leende nu där alla utmaningar möts av ett VI.

Tankar min bloggvän?

Därför måste du lämna narcissisten – föreläsning online torsdag 21/12 kl 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach