Se på dåtidens misstag med varsamhet – du visste förmodligen inte bättre. Din framtid behöver ditt mod, hopp och handling! Och självförlåtelse.

Oavsett hur människor behandlat dig eller fortsätter att behandla dig, så är de som de är och du kan inte ändra på någon, hur gärna du än vill. Gör det som du behöver göra för att kunna känna harmoni i ditt liv. Minimera eller klipp banden helt med dem som dränerar dig på självförtroende och livsglädje.

Ha dem nära som ser dig i ögonen och vill förstå. Personerna som vill väl och som har förmågan att ge och ta emot. De som ingjuter hopp och som du kan skratta tillsammans med. Lämna de andra åt sig själva!

Detta är julafton och den kan vara en fantastisk, neutral eller miserabel för dig. Men den är inte för evigt och det kommer nya 24:e december. Om du just nu sitter fast och det mesta känns hopplöst, så kan jag garantera dig en sak: ingenting är statiskt! Små positiva förändringar kan förändra allt. Ett möte, vänlighet, hoppingivande ord och gester.

Jag önskar dig en god jul min bloggvän! Du är inte ensam!

Michael Larsen – relationscoach