Fenetylamin är förälskelsejunkiens högsta trofé. Ämnet som ger ett enastående rus – antidepressivt till tusen! Den här fantastiskt potenta substansen ger dock inga kickar över tid. Det behövs mer än en startraket för att resan skall kunna fortsätta.

Att bygga kärlek är någonting helt annat! Först av allt: hela relationer handlar om två personer med inställningen 100/100 – inte 50/50 som vi ofta hör. Två individer som tar fullt och medvetet ansvar för sitt bagage och relationsmönster. Som börjar ta tillbaka och ”äger” sina projektioner (kommer att skriva mer om detta).

Det är ingenting vi gör med en sveprörelse. Vi måste ta en närmare titt på vad som döljer sig i de egna byrålådorna, sluta snegla och anklaga gällande vad som ligger i partnerns.

Kärleken är alltså oändligt mycket mer än en känsla, utan något vi väljer att göra varje dag. Som någon skrev: ”Love didn´t happen to us. We´re in love because we each made the choice to be.”

Dr. Jeffery M. Schwartz sätter fingret rakt på kärnan: ”you have to act yourself into a right way of thinking and feeling, rather than try to think and feel yourself into a right way of acting.

Handlingar och vanor skapar tankar och känslor.

Känner du dig vacker i närheten av din partner? Känns ditt ansikte mjukt och avslappnat i relationen? Är axlarna sänkta? Vilar lugn där du rör dig? Kan du vara dig själv?

Det finns ett relationshelvete. Och ett relationsparadis. Vi är konstnärerna som drar penseldragen. Frågan är vem vi låter sätta färger på vår tavelduk. En dålig karikatyr eller ett oförglömligt mästerverk?

Föreläsningar live med Therese & Michael – Att hitta kärleken och hålla den levande (för anmälan klicka på respektive stad)

Göteborg den 29/1

Malmö den 30/1

Örebro den 20/2

Stockholm den 26/2

Michael Larsen – relationscoach