”Vi ser vad som händer. Jag kan inte lova någonting om oss.”

”Jag behöver min frihet!” (i kombination med att hon/han t.ex. inte vill stå för er på sociala medier).

”Vi följer noga utvecklingen.”

Om vi inte leder, så kommer omständigheterna att leda oss. När vi förlamas av rädsla för att det ska bli fel, kommer det att bli fel!

I ett förhållande och i större sammanhang, som t.ex. ledarskapet över en nation, behövs tydlighet: ”här är vi och dit vill vi!”

”Jag älskar dig, vill vara tillsammans med dig och det här vill jag med vår framtid.”

”Vårt land befinner sig i en kris. Så här ser det ut och detta kommer vi att göra!”

Människor avskyr dubbla budskap, velighet, löften som inte hålls, stora ord men lite verkstad, ett osäkert ansiktsuttryck/kroppsspråk, skylla ifrån sig attityd och gränslöshet.

Människor älskar ärlighet. Ord och handling i synk. Målsättning, omtanke, tydlighet och en energi som kommunicerar: ”det här vill jag! Det här tänker jag!”

Ser en expert på tv som har en ”vaggig” osäker kroppshållning, en blick som inte kan fokusera och ett bekymrat ansikte. Det signalerar allt annat än pondus! Hur kunnig personen än är så kan jag inte lita på honom.

Våra nära relationer finner lugn i det grundade, sanna ord och beröring. Våra hjärtan behöver beröras av en ledares sätt att föra sig, annars förlorar vi tilliten. Det handlar inte om politisk färg, utan beteende.

”Hur får jag er att känna när ni ser och lyssnar till mig? Hör ni eller väcks enbart frustration?”

”Lyssnar du som partner till mig? Är jag lyhörd inför dina innersta behov? Är jag genuin i mitt sätt att vara som person?”

Två som leder tvåsamheten framåt genom sin kärleksfulla tydlighet. Förtroendevalda som styr framåt även om de ännu vet vad som kommer att ske. Som agerar med eftertanke och handlingskraft oavsett vad. Som inte kastas hit och dit av andras åsikter utan som känner vägen mot höjden.

Tillit är allt!

Behöver du någon att prata med? Kontakta mig på michael@separation eller sms på 0761 81 48 88 för att boka en tid för samtal.

Michael Larsen – relationscoach