Under mitt skrivande lyssnar jag gärna till kompositören Chopin, vilket jag gör en dag som denna. Frédéric Chopin som levde under första halvan av 1800-talet gjorde sig själv på många sätt odödlig genom noterna som han lämnade efter sig. Tänk ynnesten att få inspirera någon som kommer ett antal hundra år efter oss!

En fredag som på många sätt är olik andra fredagar p.g.a. av oro för smittspridning och en global ekonomi i gungning. Jag vet inte hur det är för dig, men mina sinnen skärps under tider som dessa. Det som är av verkligt värde kramas fram och petitesser bleknar.

Du och jag kommer inte att finnas i den här världen för alltid. Ett, tio, femton, tjugo år till…mer eller mindre. Vi vet inte!

När vi irriterar oss, går i gång på kommentarer i det digitala sociala flödet och dras ned i negativitet, förlorar vi vår kompass.

Jag ser det som en av våra viktigaste uppgifter som individer; att lära känna och omsätta syfte i handling. Mening och viljestyrka.

Vilken är din unika gåva som person? Vad får dig att känna glädje och emellanåt t.o.m. eufori? När är vi som mest sanna mot oss själv? Vad kan du göra för andra? Att söka svaren på dessa frågor är helt avgörande för kvalitén på våra liv.

Minns uteserveringen på kafét i Budapest för ganska exakt ett år sedan. Vårens tidiga ljusstrålar sökte sig igenom de gröna bladen som just gjort entré, smaken från kaffet, den annorlunda atmosfären i en stad med en gammal historia och ett oändligt antal berättelser.

De där stunderna som för alltid gör avtryck i våra sinnen. Det till synes vardagliga och lilla, men som egentligen är det enda vi har. Samla på de vackra intrycken! Låt missunnsamhet, störningsmoment och förminskande tankar kring din egen person få zooma ut. Låt ”vinden” få föra bort det som inte bör finnas i ditt liv.

Gör det bästa du bara kan av det här flyktiga ögonblicket. Vänlighet, omtanke, närvaro, njutning, värdighet, hopp…

Hur många dagar har vi, du och jag? Fyll dem med minnen som ingenting i den här världen kan ta ifrån dig. 

Därför ska du lämna förhållandet som stjäl din lycka – webinar söndagen den 16/3 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach