Kärlek är någonting som de flesta av oss vill ha i våra liv. Den får oss att:

Skratta, förundras, längta, vara upprymda, motiverade, lugna, nyfikna, energiska, kreativa, empatiska, sexiga, beskyddande, fria, trygga, tillräckliga….

Listan kan göras lång!

Och ändå är det så många som vänder ut och in på sig själv. De analyserar, skuldbelägger jaget och känner rädsla. Varför?

Jo, för att vi hoppas på att få se ljusglimtarna i partnern. Den extremt potenta energin i hoppet. Hoppet om att en dag så…Liksom självförminskande bilder av personen i spegeln.

Långt ifrån alla människor är bärare av det som vi så innerligt vill skall reflekteras i våra ansiktsuttryck. Avslappnade andetag. Djup och skön nattsömn. Livsaptit.

Bristen på, eller den totala avsaknaden av kärlek skapar depressioner, fysiska sjukdomar, ångest, konflikter, ensamhet.

Kärleken vill väl och gör oss starka långt in i benmärgen. Motsatsen förlamar och försöker framtvinga.

Jag möter ständigt dem som så innerligt vill förstå, förändra och förändras och hitta vägar till hjärtat.

Kärleken gör inte att du förlorar du. Aldrig någonsin! Den har aldrig utnyttjat och förgripit sig.

En människa kan såra och söndra i sin totala ofullkomlighet och trasighet. Inte den djupa empatiska förståelsen. Härskaren bryr sig inte om dig – utan sin egen upphöjda och förvridna självbild.

Kärleken garanterar det gör inte alltid människor. Har kärleken någonsin utsatt dig för otrohet, manipulation och lögner? Inte!

I rätt sällskap vilar ett lugn i bröstkorgen. Inte rädsla för vad som döljer sig i inkorgen och/eller på messenger. Ingen oro för att kroppen förändras eller att fler linjer föds i ansiktet. Förvissningen om att allt är ok precis som det är. Djupa rötter av tillit.

Kärleken ger fritt livsutrymme. Får oss att se, höra, dofta och känna saker som gör nuet pulserande.

Vad behöver du sortera bort? Vilka dörrar behöver öppnas? Vilka beslut behöver fattas? Och sedan stås fast vid?

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar torsdagen den 16/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach