Jag möter personerna som hade intressen, var sociala, drömde, tog hand om sin hälsa, var nyfikna och tog för sig av livspulsen.

En dag träffar de någon och ytterligare glöd tar utrymme i ögonen. Förälskelse som ger känslan av oövervinnerlig odödlighet. Glädjefyllda projekt som seglar in från horisonten. Energin är på topp och en värmande inställning av att vilja ge allt!

Men, så efter en tid smyger den dränerande bekvämligheten sig på och kopplar grepp. Kontakten med vänner, träningspassen och andra livsbejakande aktiviteter får stryka på foten. Soffan och filmerna ger ju en sådan skön trygghet. Inget fel i det, men när det blir på framåtandans bekostnad…

Vi kliver rakt i den farligaste av fällor: ta för givet. Vår blickar andas trötthet och nyfikenheten kring partnern faller i träda. Hon/han blir någon vi går förbi i köket och som är självklar likt ketchupen i kylen.

Någon utomstående närmar sig oss och ser vårt jag med fräscha ögon. Vi blir smickrade och plötsligt är kollegan eller vem det nu är, den som blåser liv i vintertröttheten. Vi är plötsligt någonting mer än en person som renoverar, drar in pengar, är förälder, drar kundvagnen i mataffären, checkar av kalendern med…

Det där lilla ruset som sprider ljusglimtar i en automatiserad vardag. Ett hjärta som för första gången på länge känner en skön berusning. Plötsligt händer det vi inte trodde om oss själva eller den vi en gång var så förälskade i. Pam!! Chock rakt upp ansiktet.

Din partner önskar din närvaro. Liksom du hans eller hennes. Ni som en gång drogs till varandra av just av den anledningen. Någon som såg det unika och fick dig att känna. Som gav komplimanger och lade märke till det speciella i dig. Det är precis detta det handlar om: att få känna sig allt annat än mainstream. Unik i en värld bland miljarder andra! Någon som bevittnar hur du lever ditt liv och gläds åt vad de ser. När vi slarvar med själva livsnerven i förhållandet är vi ute på tunn is.

Kärleken är ett val gällande hur vi behandlar en partner och oss själva. Hjärtat behöver näringsrik uppmärksamhet.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se