lev bra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du också vid tillfällen sagt till dig själv ”om jag bara hade följt magkänslan från början. Shit! Kände det på mig. Visste det var någonting som inte stämde med henne/honom.”

Det är lätt att vara efterklok och med facit i hand säga till andra eller sig själv vad som borde ha gjorts. Själv tillhör jag kategorin av människor som skulle behöva lyssna på min alarmklocka lite tidigare. Avsluta kontakten med personer eller projekt som stjäl för mycket energi. Det som tar mig bort från min väg. Finns en naivitet i mig som inte alltid tjänar mig på bästa sätt – även om den fått backa med åren p.g.a. erfarenheterna som lagts till.

Det finns även de som i alldeles för hög grad känner efter, drar förhastade slutsatser, där den inre rösten är för orolig så att inga steg framåt någonsin tas. Det säkra och trygga (eller illusionen av det) på bekostnad av möjligheterna. Som så mycket annat i livet handlar det om att hitta den berömda balansen. Naivitet vs realism. Lekfullhet vs seriositet etc.

Lyssnar du för mycket eller för lite till varningssignalerna? Har du kanske hittat jämvikten?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare