IMG_4059

”Michael. Vi äger ingenting! Visst, vi kan ha betalat av en hel del av amorteringarna på huset, köpt bilen, har en del besparingar och en massa annat, MEN människor lever i illusionen av att de äger de här sakerna. Vi lånar dem bara en kort stund!”

Min vän på 86 år, har levt ett i mångas ögon lyckat liv: Toppjobb, rest och allt det där som vi förväntas göra. Han låter som en zenmästare.

Jag hade ett liknande samtal med min Pappa för några veckor sedan: ”Alla motgångar och framgångar blir en dag bara till minnen. Uppehåll dig inte vid dem. Gör det bästa du kan och ge aldrig upp. Familjen och relationer är det som räknas.” Gissa om orden och sättet det sägs på berör!

Tror jag förstår vad de här kloka männen menar. Häromdagen gick jag förbi en auktionsfirma. Såg in genom fönstret och där stod en massa antika möbler uppställda. En del av sakerna var riktigt tilltalande. Sen flöt tankarna på: ”i den stolen har det suttit människor och ätit middagar och firat högtider. Någon sparade en gång i tiden ihop till det där bordet och soffan. Nu har någon anhörig till de bortgångna lämnat in sakerna till det här företaget för att de skall säljas. Sakerna ägdes en tid av någon. Men inte nu längre.”

Låter det dystert? Inte i mina öron. Bara en lugn insikt om VAD SOM ÄR VIKTIGT PÅ RIKTIGT.

De här insiktsfulla männen säger samma sak: Lägg energin på dina relationer. Det är det som varar om vi tar hand om dem. Res med ett lätt hjärta.

Vad är viktigt på riktigt för dig?

Michael Larsen – livscoach