separation.se

Att göra och vara helt rätt ger inga garantier för att hon/han stannar. Du kan vara närvarande, omtänksam, lyhörd, kärleksfull, passionerad, vacker, snygg och vilja honom/henne det bästa. Alla punkter över en ”perfekt” partner kan vara markerade. Ändå blir du lämnad. Varför?

Därför att känslomässig tillgänglighet inte är intressant och attraktivt för en del personligheter. Jakten är deras drivkraft och när du finns där på riktigt dör relationen. De känner inte språket du ”talar.”

Inledningsvis känner vi oss enormt smickrade och utvalda, men ganska snart omvänds detta till plötslig distans och kyla. Varför? Jo, för att det finns människor som är enormt passionerade men saknar förmågan att älska – att ge och ta emot kärlek över tid. De vet helt enkelt inte hur man gör. Du får kanske t.o.m. höra: ”du är helt perfekt, men…” De tidiga livssåren ligger fortfarande blottade och driver på.

Du kommer aldrig att kunna vara good enough för personen som inte är tillräcklig inför sig själv. Du kan försöka fylla det trasiga kärlet med hur mycket som helst. Rastlösheten tar förr eller senare vid och din titel blir ”ett ex.”

Jaså? Du tänker: ”min kärlek kommer att kunna omvända honom/henne.”

Varför vill du ikläda dig rollen som räddare? Ställde mig själv den frågan vid tillfälle.

Fortsätter imorgon – ATT VARA TILLRÄCKLIG INFÖR SIG SJÄLV

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare