separation.se

Om du känner att ditt värde som person satts i sank vill jag att du läser vidare:

En mörkgrå utblick över världen är ingenting någon av oss önskar. Ändå händer det just nu. Någon sitter på ett kontorsrum, i en bil, ett tåg, i en park eller annanstans med en panikklump i halsen efter att just fått ett samtal eller sms. Det rusar runt i tankarna och munnen känns torr. Det händer någonstans i detta nu.

Skriver om det jag gör eftersom det dagligen kommer mail och samtal från personer som fått se sina horisonter hamna i fullständig skugga. Drömmar som tvärbromsats och gått upp i rök. Ett enda samtal som vände allt.

Vad vill jag säga till dig som inte vet var du skall ta vägen p.g.a. panikångest, oro, sorg och ensamhet? Vad vill jag skall nå ditt hjärta – du som känner att en utcheckning vore det enklaste alternativet?

Jag erbjuder inga snabba trick och smarta magiska strategier. Inga 10 steg för att bli komplett, hel och lycklig.

Det jag KAN, är att lyssna och tala om att det kommer ljusna. Inte just nu. Inte imorgon, men EN dag. När mina egna dagar var som tyngst, hade jag en telefonkontakt som var livlinan. Ett kort samtal eller sms gjorde att jag kunde härbärgera känslorna och få struktur på tankarna. Att orka vara upprätt.

Bestämde mig för att själv bli den där livlinan. Det stabiliserande ankaret – Jaget som kan göra skillnaden på ett liv i känslomässig källare eller på takterrass

Bara det att höra vår egen röst berätta för en annan om vad vi går igenom, läker.

Så här uttryckte psykologen Carl Rogers det:

“When a person realizes he has been deeply heard, his eyes moisten. I think in some real sense he is weeping for joy. It is as though he were saying, ”Thank God, somebody heard me. Someone knows what it’s like to be me.”

Michael Larsen – livscoach och mental tränare