vi

Hennes ögon är tårfyllda när hon berättar om mannen i hennes liv: ”mitt självförtroende var i botten då vi träffades. Jag var skadad ända in i själen, men hans kärlek fick mig att lyfta mig själv. Han såg någonting i mig som jag inte kunde se. Han har alltid trott på mig.”

En av de yttersta kärlekshandlingarna är just det här med att tro på en annan. Inte som medberoende, desperation, ”jag skall älska dig så att du kan ge mig lite kärlek”, utfyllnad av egoistiska behov (visst – det kan också vara delar av oss), utan som någonting vi bara ser i personen bredvid.

Tron på potentialerna – att se mer än det som för stunden visar sig. Tänk om vi blev bättre på det? Återigen: personer med drag av medberoende kan förföras.

Det behövs ett genuint självförtroende för att kunna bjuda på ett duförtroende (nytt ord där kanske).

Tänk på det en stund: vad har det inte gjort för oss när någon verkligen sett, bekräftat och visat tilltro? Handlingarna som kan ta ut en helt ny riktning på livet.

Vad händer den dagen då du agerar som om du var värd att kliva fram, ta plats, tänka större, känna mer och förundras över att det är möjligt? När någon smittat dig med duförtroende.

Vem kan du ”infektera” en dag som denna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare