kärlek och relationer

Ditt självförtroende är bland det dyrbaraste som finns. Bristen på tilltro till det egna jaget gör att alltför många lever kvar i nedbrytande relationer. Likt utslitna resårband hänger vi kvar så gott det bara går. Hoppandes på att elasticiteten skall komma tillbaka. Det gör den aldrig. Inte av sig själv. Särskilt inte i en förgiftad relationsmiljö.

Känner du dig vacker i närheten av din partner? Känns ditt ansikte mjukt och avslappnat i relationen? Är axlarna sänkta? Vilar lugn där du rör dig??

Det finns ett relationshelvete. Och ett relationsparadis. Vi är konstnärerna som drar penseldragen. Frågan är vem vi låter sätta färger på vår tavelduk. En dålig karikatyr eller ett oförglömligt mästerverk?

Det sägs att skönheten kommer inifrån – vilket är sant, men vi kan även dras ned av fulheten utifrån. Kom ihåg det emotionella sopsorterandet. Vilka ord använder andra mot dig? Vilka gester exponeras du för? Lever tillit i ditt hjärta?

Lita på magkänslan och dribbla inte bort dig själv i ursäkternas sankmarker. Självförtroendet är din älskade vän! Vänd inte bort blicken!

Om du bara visste hur ofta jag hör den här meningen från klienter vars partner rör sig i gråzonen: ”ingenting hände!” Du är ingen dåligt massproducerad kopia.

Lev nära människor som får dig att känna dig som ett ovärderligt original.

När är du som mest du?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare