20131215_163715
Många har spellistor på Spotify, musik som är timad för olika tillfällen och som sänker eller höjer pulsen. Sådant som gör oss på g inför träning, skapar stämning vid en middag, rensar ut känslor, lugn etc.

Det finns en annan spellista, en profil av aktiviteter som lyfter våra världar och som direkt kan påverka inställningen på insidan.  Det är dessutom roligt att sammanställa en sådan LivsSpelLista, eftersom det sätter igång kreativitet och tänjer på tankegränserna.

Jag är t.ex. svag för Melody Gardots musik på morgonen, videoklipp med Parov Stellar (kan bara le när jag ser detta) eller det här motivationsklippet (överst) innan träningen. Eller så tittar jag på en föreläsning på TED.COM

Ett par filmer på min måbra lista är bl.a.

The Great Gatsby – Midnatt i Paris – The Untouchables.

Mina döttrar är alltid i topp på sådant som sätter igång lyckokänslor, skriva, min familj och vänner. Vad grått det skulle vara utan vänner! Att se klienter upptäcka sina styrkor och möjligheter är också djupt tillfredsställande.

Löpträning tidigt på morgonen längs med en strand i ett varmt land, att upptäcka en storstad en tidig helgmorgon innan den vaknat är också stort, liksom en middag med fantastiskt sällskap på en mysig restaurang.

Listan kan göras lång när vi tar oss tiden. Det vässar koncentrationen över sådant som är betydelsefullt.

Hur ser din MåBra lista ut? Hur fyller du dina dagar med ”små” eller stora saker som ger energi och mening.

Michael Larsen – livscoach