Jag minns hur jag vädjade till henne, talade i klartext, försökte vara kommunikativt smidig, förklarade hur hennes beteende förstörde vårt förhållande och markerade. Ibland hjälpte det under kortare perioder. Sedan jag avslutade för ett antal år sedan, har jag varit ”nykter” gällande det narcissistiska giftet. (Det handlar inte om mina barns mamma).

Hur kunde jag som inte borde ha missat signalerna låta dem passera?

Jo, därför att jag inte lyssnade tillräckligt! Jag kände, såg, hörde och förstod genom mitt rationella tänkande att någonting var fel. Men viljan att få det att fungera, attraktion, förståelse för hennes bakgrund och min egen separationsångest var en minst sagt kraftfull psykologisk cocktail.

Men jag vaknade och kunde gå åt ett helt annat håll!

Vi utgår oftast från att människor förändras till det bättre. Att de i grunden är goda och vill väl; om det inte var för det ena och andra. Vi såras och förlåter. Förförs av ”ånger”, vackra ord, intellektuell skärpa och sådant som vi så gärna vill ska vara ”medkänsla.”

Narcissisten är expert på att servera det som situationen kräver. Hon eller han säger det som du vill höra i stunden, och läser av dina behov för att kunna manövrera dig åt ett håll som du i stunden tror är det rätta.

Återföreningarna är så fantastiska befriande! Smärtan och kaoset efter ett bråk lindas in i hoppet om en ny skön framtid. Nu har hon/han äntligen förstått hur sårad du blev vid den senaste attacken. ”Vi två mot världen och nu är det vår tid!”

Men kom ihåg!

En n-person tar enbart hänsyn till sina egna behov och även om det på ytan kan verka som du finns med i deras livsekvation, så är du enbart statist och rekvisita. Du ska leverera, vara attraktiv, sexig, ekonomiskt stark, okomplicerad, lojal, icke ifrågasättande och beundra hennes/hans person. Annars är du ute i kylan!

Jag lyckades lämna eftersom jag på djupet insåg följande:

  • En narcissist förändras inte.
  • De besitter ytterst lite eller noll empati.
  • Hon eller han är inte förmögen till kärlek och kommer aldrig att kunna ha normala relationer.
  • Du kommer att känna kronisk stress tillsammans med en n-person.
  • Du kommer endast att känna lycka under kortare perioder. Resten är en kamp för att försöka förstå och vara diplomatisk för att inte kriget ska starta.
  • Du åldras snabbare i sällskap med en n-person.

Du kommer att känna ångest, absintens, kraftfulla tvivel gällande ditt beslut och din egen person; men gå åt ett annat håll trots smärtan i bröstkorgen. Prata med någon förtrolig om dina upplevelser. Skriv av dig, träna kroppen och avstå att svara på meddelandena som är till för att locka tillbaka dig. Det går att bli fri!

Att ha barn tillsammans med en narcissist del 1 – webinar onsdagen den 3/2 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach