Då och då länkas våra vägar samman med en person som rör om i våra innersta rum. Som får oss att undra: ”är detta på riktigt? Är han/hon inte för bra för att vara sann?”

Vi vet när vi mött en sådan människa, eftersom vi inte får dem ur tankarna, även om tid och rum skapat ett fysiskt avstånd. Hjärtat har fyllts med någonting ovärderligt. Vi kämpar för att dessa ”hjärnspöken” skall försvinna. All möjlig distraktion!

Det handlar inte om romantisk perfektion eller att det inte finns utmaningar i sådana möten. Tvärtom! Sann kärlek testar x tusen. Den vill få oss att se det äkta jaget och andra ännu tydligare så att vi kan börja leva levande.

Personen som är öppen, lyhörd, har förmågan att reflektera, viljan att lära av de egna skuggsidorna som kommer ut i dagsljuset, är omtänksam och kärleksfull, som alltid vill vårt bästa, står upp för oss och våra nära, ser och känner vårt bagage och samtidigt finns vid vår sida…är verkligen värda att kämpa för.

Det kan verka skrämmande för en del, vilket gör att de likt jagat byte söker efter nödutgångarna och de smarta förklaringarna till varför ”det här aldrig kommer att fungera.”

Djupt rotade föreställningar om oss själva kan fullständigt raseras av dessa ”blixtnedslag”. Snäva versioner vi skapat kring vad kärlek är för någonting utmanas. Våra gamla undanmanövrar och flyktbeteenden hamnar rakt i kikarsiktet. Som någon sjöng: ”a love like this won´t last” – Eller?

År 1957 hade en grupp thailändska munkar fått uppdraget att i svår terräng förflytta en gigantisk Buddhastaty i lera. När de påbörjade arbetet lossnade en liten bit lera och någonting glimrade till. Munkarna började försiktigt mejsla bort lagren och till slut visade sig statyn vara helt i guld. Den hade flera hundra år tidigare maskerats för att inte falla i händerna på burmesiska soldater.

Likt den här berättelsen har vi skyddat vårt eget värde för att inte hamna i händerna på fel personer och omständigheter. Tänk om barriären inte längre behövs? När vi är i rätt sällskap!

Varför blir jag den jag blir i mina relationer? Webinar torsdag den 28/9 kl 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach