Kära bloggläsare!

Om du tillhör dem som bär på något som tynger dig, har jag några ord att dela med mig till dig:

Känslan som du sitter med är en del av dig, MEN du är inte den känslan Den finns där och är sann för dig. Den kan inte jag eller någon annan ta bort. Det jag KAN göra, är hjälpa dig att vidga din horisont en liten aning.

Ja, en liten aning, kan förändra en hel del. Vad tror du?

Det du känner just nu, är en inre reaktion på någonting som hänt eller händer utanför dig.

Jag säger det igen: Du har känslor, MEN du är inte dina känslor. Du är MER än dina känslor.

Det är jätteviktigt att du släpper in den tanken, även om så bara för ett ögonblick. Det du känner just nu kommer inte att sitta i för alltid. Kanske ett tag, men inte för evigt.

Jag har också gått igenom svåra perioder och kan förstå en del av det du går igenom. Inte allt, men en del. Kom ihåg att svåra känslor kan göra att vi känner oss ensamma. Fruktansvärt ensamma.

Du är ensam om du känner det så, MEN ensamheten kommer inte att vara för alltid. Jag menar det av hela mitt hjärta: Du kommer inte att vara ensam för alltid. Inte ens om du bestämmer dig för att det skall vara så. Det ligger nämligen i våra genetiska koder att söka samhörighet med andra.

Känslan eller känslorna du sitter med just nu, kommer på sikt all lösas upp. Inte just nu, eftersom du kanske inte är där. Ännu. Men en dag…

Jag sänder dig mina varmaste tankar.

Michael Larsen – livscoach

IMG_0989