Något som jag tycker smakar riktigt, riktigt illa, är när jag ser personer förminska, visa respektlöshet och utelämna en partner offentligt. Det är lågvattenmärke att göra det mellan fyra ögon, men ute bland andra…

När jag ser och hör dessa övertramp xxl, vet jag att den där relationen är dödsdömd. Det behöver inte nödvändigtvis vara högljutt och uppenbart, utan värderande och med inbakade manipulativa insinuationer. Mästrande blickar…

Kärlek, respektlöshet och krigspolitik kan aldrig leva under samma tak. En person som känt frihetsvindarna svepa in stannar aldrig i det förkrympta.

Personer som lyckas hålla ihop över tid har några gemensamma drag: de behåller alltid respekten, lyssnar, dödar aldrig någonsin närheten genom tystnad, ett tonläge som aldrig försöker besegra, ger blickar som kommunicerar: ”jag finns här för oss.”

Tankar min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach

Skiljas utan att fastna – webinar den 20/4 kl 20.00. Du är varmt välkommen!