Kortisol och hydrokortison är några av de ämnen som frigörs när vi är under stress. När vi pratar om stress, tänker nog många på en alldeles för stor arbetsbörda eller dramatiska händelser som skakar om oss. Men hur är det med den lågfrekventa stressen som är ständigt närvarande i ett dåligt förhållande? Vad gör en kronisk otillfredsställelse, känslan av att aldrig känna sig förstådd och respekterad med oss?

En dålig relationsmiljö kan bokstavligen förgifta våra kroppar!

Men med ökad klarsynthet och medvetenhet ges vi möjligheter att välja. Ju mer vi stärker vårt emotionella immunförsvar, desto mer sunda val kan vi göra. Och ju fler bra val, desto starkare immunitet mot det som bryter ned.

Men medvetenhet leder inte alltid till förändring. Det är en sak att intellektuellt förstår och ser behoven av grundläggande förändringar, men att verkligen känna och agera i en riktning som lyfter oss…

Människor som under lång tid har varit utsatta för härskarmetoder och som ständigt fått höra hur: ”instabila” de är…Som: ”Är svag! Tänker fel. Känner fel. Är fel!” Har inte alltid så mycket kvar att sätta emot. De är utmattade och behöver ögon som ser utifrån och en röst som säger: ”Detta är styrkan som du behöver hitta i dig själv!”

Vi kan behöva se till att för ett ögonblick vara våra egna livräddare, så att vi kan gå åt ett helt annat hål. Konstgjord andning och att plåstra om alltför stora sår räcker dock inte. Vi behöver hitta en grund på insidan som gör att vi lämnar kärlekstiggeri och ohälsosam bekräftelsetörst från den som enbart har gift att erbjuda. Läkning kan inte se i en toxisk miljö.

Hitta dem som du kan luta dig emot så att du en dag kan stå upp med hjälp av egen energi.

När du agerar uppbyggande gentemot dig själv, så sätts ämnen i kroppen igång som ger dig ytterligare kraft att färdas mot det som är din bästa destination. Det är inte lätt men livsavgörande!

Stå upp mot manipulation och härskartekniker – webinar ikväll torsdag den 9/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach