Någon frågade mig var det jag skriver kommer ifrån. Svaret blev: egna erfarenheter, klienter och (blogg)vänners berättelser. Utan allt detta hade det inte funnits någonting trovärdigt att säga.

Minns en dag för ett antal år sedan då jag var mitt i min skilsmässa: satt uppe på ett kafé med stora glasfönster och tittade ned på gågatan som var fylld av julhandlande människor. Känslan i kroppen var fruktansvärd då jag såg alla förväntansfulla och lyckliga familjer. Det var veckor/månader av att enbart försöka existera.

Med en kaffe i handen, klump i halsen av misslyckande och ensamhet tänkte jag att den här erfarenheten inte skulle få knäcka mig: ”en dag skall jag hjälpa andra i liknande situation.”

Vet att det just nu finns människor som känner desperat längtan efter en som inte är vid deras sida. Som brottas med tankar:

”Skall jag sända ett sms eller är det att förlora en del av självrespekten?”

”Jag kanske skulle ta och köpa henne en nyårspresent? Eller blir det fel?”

”Undrar vad han gör nu? Finns det en annan med i bilden?”

Alla ni kämpande människor med så många konfliktfyllda känslor!

Ett par frågor som kanske inte har något tydligt svar men som ändå kan vara bra att ge lite utrymme:

Är det henne/honom allt handlar om? Finns det minnen som målas upp i nostalgiskt skimmer nu när det tagit slut? Så här med alla helger?

Det är lätt att förlora klarheten i tanke/känslolabyrinten – det kan ligga nära till hands att romantisera. Bultande passion som skapar desperation.

Kärlekens syfte är att ge lycka, djup närhet och ro på insidan. Den vill hela tiden vårt bästa. Alltid.

Rör dig med människor som finns där på riktigt, som inspirerar, får dig att skratta, gör att du kan växa, slappna av och sova gott om natten.

Tänk om flera procent av tiden tillsammans med någon går ut på oro, otillräcklighet, vara krycka åt en stukad personlighet (NEJ, det är inte din uppgift att fixa någon), ensamhet i soffan och ständig undran: ”tänk om…”

Det här livet är ett flyktigt ögonblick. Ge plats i hjärtat åt den som finns med hela sig själv.

Stå upp mot manipulation och härskartekniker – webinar torsdagen den 9/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach