Måste du ständigt kriga för att få uttrycka dig? Upplevelsen av att känna sig förstådd grävdes för länge sedan ned i leran? Dränerad på energi och uppgiven? Är du irriterad på det mesta som din partner säger och gör?

Kärleken är enkel! Annars är det ingen kärleks -, utan en överlevnadsrelation. Ett moget förhållande har ett avslappnat och naturligt flöde. Ingen skådeplats för kampen om rätt och fel. I kärleken bär du den vackraste och skönaste klädnaden. Du är fri!

En hel och mogen relation tar fram det bästa inom dig. Du lever på en ännu högre nivå, där kropp och sinne vilar. En emotionellt intelligent person ger dig komplimanger utan baktankar. Han eller hon har en vilja att förstå dig och har lämnat ett övertaggat ego bakom sig. Det är en person med tillgång till impulskontroll. En som inte behöver projicera för att känna sig tillräcklig.

Vem är du i förhållandet? Når du fram? Är du själv tillgänglig för den du har vid sidan av?

I det hela kan vi kommunicera utan rädsla. Hemligheter är det sista ni har för varandra. I emotionellt omogna förhållanden regerar oron och otillräckligheten:

”Älskar hon/han mig?”

”Undrar var vi är om ett halvår från nu?”

”Finns det en risk för att hon/han kommer att vara otrogen mot mig?”

Det finns ett tomrum som vi ständigt måste fylla, eftersom tvivlet sitter på axeln och viskar. Emotionell relationsintelligens bygger broar. Den gör att vi sover gott om nätterna. ”Tänk om jag missar någonting där ute”, bor inte i sinnet. Ni är fyllda av tryggheten ni delar med er utav. Motsatsen till två halva människor som försöker fylla i läckorna. Två som tar personligt ansvar för den inre utvecklingen. Två som motiverar och inspirerar tvåsamheten.

Vissa menar att det är utopi – att verkligheten är lika med att relationer och kärlek kräver kamp. Kärleken är enkel! Avsaknaden av den är svår.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se