Det räcker med att jag hör hans röst, så vet jag att loppet är kört för dem. Tonläget och attityden visar på en person som inte är i närheten av att se det destruktiva i sig själv. Det är ingen slump att ordet psykopat dyker upp i mitt medvetande (även om jag vet att jag inte skall sätta stämpel).

Kvinnan vill förstå honom, mötas, hitta vägar framåt…

Det är sällan jag låter mig provoceras, men den här mannen är allt annat än trevlig att ha att göra med och till slut frågar jag honom: ”Vad skulle hända om du slutade peka ut andra och började titta på dig själv?”

Hon är smart, inkännande och flexibel i tankarna. Jag tänker: ”Vad skall hon med honom till?” Men vet också att det finns en dynamik i oss människor som kan vara ”annorlunda” – som ligger långt bortom det förnuftsmässiga. Vi har våra blinda fläckar.

När hon blir starkare kommer hon att lämna. Vilken kalldusch för honom när han inser att tyranniet inte längre fungerar.

Människor stannar i dödsdömda relationer därför att de hoppas och tror på förändringar. Det i kombination med en självbild som åkt på ett antal smällar. Personer som till naturen är empatiska och hjälpande, är samtidigt också ofta alltför självutplånande.

Det går att bryta den nedåtgående spiralen:

  • Ensamhet är inte slutet på din berättelse. Nya möten väntar.
  • Styrka kommer till dig när du fattar beslutet – och håller dig till det hälsosamma.
  • Några månaders intensiv smärta och emotionell utrensning, är bättre än ett helt liv av tyngd i bröstet.
  • Ta all den hjälp du behöver för att bryta förlamande relationsmönster.
  • Fysisk träning! Gärna tillsammans med andra.
  • Hitta ett stärkande citat: läs och ta in budskapet varje dag under minst en månad. Tatuera in beslutsamhet och styrka i ditt medvetande.
  • Acceptera starkt pendlande humörsvängningar. Du är inte dina känslor. Du är oändligt mycket mer än det du identifierar dig med.
  • Du är inte ensam!

Michael Larsen – relationscoach

Så lämnar du en narcissist – webinar den 22/2 kl 20.00 Du är varmt välkommen!