IMG_4085

Den förre presidenten, Bill Clinton har enligt många som träffat honom en enorm förmåga att få dem han hälsar på och pratar med att känna sig speciella och utvalda. Som om de var de enda som existerade för honom just i den stunden. Det är en fantastisk fin egenskap som garanterat gjort honom till en av de absolut populäraste ledarna i USA.

Budskapet vi utstrålar när vi tar oss tid att se och lyssna till en annan, även om det bara skulle röra sig om någon minuts möte är: ”jag här och tiden med dig är betydelsefull för mig.” Det handlar så mycket mer än om charm – utan ett förhållningssätt.

Under sådana ögonblick flackas det inte med blicken och istället för att vara i tankar om nästa drag och vad jag skall säga när du pratat klart, är att vi är intresserade och ställer frågor. Det är en konst att se en annan människa och kunna prata om det ”lilla.”

“Too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around.” – Leo Buscaglia

Michael Larsen – livscoach