Hur du också känt muntorrheten av frustration då du inte nådde fram till din partner? Ännu en av många gånger då du inte känner dig förstådd. Då du fått skarpa argument riktade mot dig, som kanske var logiska, men samtidigt skapade ett ännu större avstånd mellan er.

Kanske är du den som upplever att du ”vann” den hetsiga diskussionen. Din verbala träffsäkerhet känns gott i kroppen. Men hur känner hon eller han sig nu? Personen som du lever med.

Det sitter instinktivt inom många av oss: viljan att ha rätt. Men även att känna sig förstådd. Vad gör vi när dessa kolliderar med varandra?

Förnuft, viljan att ha rätt, ”smarta” kommentarer, logiska resonemang, vassa tonlägen, avvisande kroppsspråk, nedlåtande uttrycksformer…Vapen som kommer att förinta tillit, närhet, attraktion och kärlek.

I världen utanför: på arbetsplatser, politik och andra sammanhang är det ofta bra att kunna argumentera för sin sak och presentera den bästa lösningen. Vi samarbetar och kompromissar. Ibland vinner vi! Ibland inte!

Men ett förhållande är långt ifrån som världen i övrigt: det är sfären där vi vill kunna vara oss själva, avslappnade, kunna säga sådant som är privat, intimt och sårbart. Och så måste det få vara! Så se till att du/ni är oasen för varandra.

Ju mer vi anser oss vinna i tvåsamheten, desto större förlorar vi. Se upp för de kränkande orden! Kritiken, kroniska klagomål över hur hon eller han är. Vi vill känna oss uppskattade, respekterade och tillräckliga. Det är den emotionella naturlagen!

Var personen som är skön att komma hem till.

Varningssignaler i en dejt och att lita på magkänslan – webinar den 22/11. Du är varmt välkommen!

Behöver du någon att prata med? Du har en telefonkonsultation inom 24 timmar. Sms:a mig på 0761 81 48 88 eller maila på michael@separation.se

Michael Larsen – relationscoach