purpose 1Det finns ett enkelt mätinstrument när det gäller förhållanden; och det är frågeställningen: fylls eller töms jag på energi tillsammans med den här personen? Är det en ständig kamp kring rätt och fel, vinna/förolora? Eller är jag på en plats för vila, inspiration, glädje och energipåfyllning?

Hur många har inte vänt ut och in på sig själva, ifrågasatt jaget och tänkt? ”Om jag bara gör så här…” Lite mer tillmötesgående, diplomatisk, förstående, rätttolkande… så kommer dagen då det blir bra. Vi curlar partnern för husfridens skull, bekräftar, visar förståelse för hans eller hennes bakgrund, frågar andra om goda råd i all förvirring och försöker x 10. Puh!!

Jag ser och hör alla er som i sin ensamhet undrar: ”skall det vara så här? Är det mig det är fel på? Om jag bara…”

Vet inte vad du har med dig i bagaget, men en sak vet jag: vi behöver alla stanna upp emellanåt och fråga: är detta den bästa versionen av jag? Kan jag vara äkta i det här förhållandet? Vara stark? Sårbar? Kommunicerar jag min djupare önskan? Är jag generös mot mig själv och min partner, eller lever det emotionell snålhet här?

Svaret är att rätt sällskap ger upplyftande energi.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare