Kärleken försöker inte ändra på partnern för att hon/han skall passa in i våra mentala mallar över hur verkligheten bör vara. Den tjatar inte, kämpar desperat efter kontrollen, känner avund och tänker:

”Om hon bara vore annorlunda!”

”Tänk om han bara hade en djupare inställning till livet.”

Kärleken vill väl i alla lägen! Den försöker inte rättfärdiga kraven på en annan. Och klamrar inte fast därför att någon skall göra oss kompletta. Eller fylla oss med livsmening.

Respekterar du dig själv så att du kan älska från djupet av ditt hjärta?

Kärleken kan ha tråkigt. Den kan vila en blåsig, regnig och kylig dag i oktober. Den brände för länge sedan checklistorna och de orealistiska förväntningarna. Den står tryggt i sig själv. Liksom i den långa kön under ett matinköp. Den flackar inte hungrande med blicken på krogen eller på Fb, då vi befinner oss i en relation.

Kärleken vet skillnaden mellan sig själv och ena sidan; beroende, lust och egohärskande på andra. Den har växt upp och skriker inte efter bekräftelse. Den uppmuntrar genom blickar, beröring och tonläge. Skyller inte ifrån sig genom automatiska projiceringar.

Kärleken gör dig inte sömlös och gråtande i nattmörkret. Den får dig aldrig att känna dig ensam i en annans sällskap. Bristen på kärlek gör det!

Det är naturligt att känna oro och ångest över att behöva kapa band som funnits där över tid, men att ta den intensiva smärtan här och nu, är bättre än år av tomhet och ett grått jagskal. Ditt liv förtjänar din avslappnade närvaro.

Det ständiga suktandet efter kickar, rus och åtrå, tar oss bort från kärleken. Vi behöver kunna ha trist i tvåsamheten utan att drabbas av panik. Livet är inte konstanta uppdateringar och nyhetsflöden, utan en vardag som vi behöver andas mening i. Annars blir vi till oroliga varelser, ständigt utelämnade åt känslor som kastar hit och dit.

Hur ofta rör ni vid varandra? Uttalar upplyftande, rogivande och trygghetsskapande ord?

I vilken grad är du kärleksfull gentemot dig själv, så att du en dag kan möta en annan människa utan att förminska dig själv? Så att det hela kan leka mellan er?

Jag önskar dig en fin lördag min bloggvän!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se