Har alltid tyckt att november är en menlös månad; mörkt, konstant småblåsigt och som grädde på moset: regn. November har varit en månad att överleva, men inte nu längre.  Den skall levas och jag tar till mig Konfucius ord: ”bättre tända ett ljus än att förbanna mörkret.”

IMG_4268

Vi kan bokstavligen tända ljus, vilket jag tycker är fantastiskt stämningsfullt (bränner många värmeljus just nu), men även sätta av stunder som ger en ljus känsla: en fika med vänner och/eller barnen, träna(någon sa att det är på vintern vi bygger sommarkroppen), filmer i soffan och goda middagar. Det är vår kreativitet och föreställningsförmåga som sätter gränserna.

Även om du bara har en timme över så gör den till din timme. Ge full närvaro och koncentration i det du gör: mailet på jobbet, tiden i mataffären, hämtning av barnen på dagis eller skolan. Vad som helst, men gör det med hela dig själv. Om det här var det sista du gjorde i livet – hur skulle du då vilja göra det? Ja, det låter lite dramatiskt, men frågan är ändå på sin plats eftersom den ställer saken på sin spets: på vilket sätt vill vi leva? Få allt undanstökat eller skapa sköna minnen att smaka på?

P.S. Det här klippet är bland det roligaste jag sett. Får skrattkramp!

Michael Larsen – livscoach