separation.se

Du kanske själv är eller har varit i ett förhållande där en del av hjärtat är med. En del av… Antingen ditt eget, den du är tillsammans med, eller bådas.

Jag ser dagligen vad dessa halvförhållanden gör med människor. Särskilt för den som gärna vill satsa fullt ut, som längtar och kämpar för att nå fram och skapa riktig kontakt.

För den som är i förhållandet mot bakgrund av att det är bekvämt med någon(observera: ”någon.” Inte specifikt DU) kan det vara en tillfällig lösning.

I sociala sammanhang och sexuella situationer blir tydligheten stor: han/hon är inte överentusiastisk att presentera dig för vänner och familj. Inte alltför fysisk med att bekräfta på t.ex. en fest att NI är ett par.

När det kommer till sex, upplevs den antingen helt avlägsen eller så utspelar den sig på en persons villkor. För dig som saknar den riktiga kontakten känns det ensamt och tomt efteråt. Den som vill att det skall bli ett helhjärtat förhållande kämpar med att vara till lags, samtidigt som energin sipprar ut.

Du förhalar och bortförklarar rak och ärlig kommunikation av rädsla för att bli lämnad. Över tid blir det ett tillstånd av ”ok.” Du har ju i alla fall någon vid din sida. Alternativet är ju ensamhet.

ENSAMHET I EN RELATION ÄR ETT BETYDLIGT VÄRRE ALTERNTIV ÄN ENSAMHETEN SOM SINGEL.

Som jag skrev igår: tid är valutan du betalar ditt liv med. Slösa den på rätt människor. Fram tills dess att två personers hela Jag är med i sammanhanget – slösa rätt tid på personen framför spegeln.

Vi är här för att uppleva på djupet. Ständigt på väg mot ett mer autentiskt sätt att vara. Missa aldrig tillfällena.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare