kommunikation med en partner

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vad händer om jag säger det till honom/henne? Framstår jag som dum och kontrollerande? Tänk om det sätter mig i sämre ljus och jag blir lämnad?”

Det är likt en lök med alla sina lager – när allt annat är bortskalat har vi kvar de två krafterna: kärlek eller rädsla. Någon av dessa dominerar när vi kommunicerar i ett förhållande.

Har hört det från ett stort antal kvinnor: ”han tittar på porr och det stör mig jättemycket. Jag har vänt och ut och in på mig själv och kommer tillbaka till samma plats varje gång: otillräcklighet!”

När jag frågar om de pratat om det kommer oftast två olika slags svar ut: 1. ”nej, jag är rädd för att han skall tycka jag är pryd, kontrollerande och orimligt svartsjuk.”

2. ”Ja, och han blir förbannad för att jag lägger mig i hans privatsfär. Att det inte betyder något. Att alla tittar på det. Han reagerade precis på det sättet jag var rädd för.”

Jag skall inte gå in alltför mycket på porrproblemet här (kommer i senare inlägg), men som jag ser det, blir det till ett rejält irritations/frustrationsmoment när relationen i stort är ostadig.

En man som inte bekräftar sin kvinna förutom när det kommer till sex, skapar en enormt stark känsla av otrygghet och icke romantik. När han konsumerar porr och är värdelös på att bekräfta, lyssna, läsa signaler, kramas, hålla handen m.m., finns det ett problem som förr eller senare leder till att relationen imploderar.

De ”små” sakerna är inte små, när det inte kommuniceras om dem. Att låtsas som ingenting och/eller förminska en annans känsla är direkt ohälsosamt.

VI MANIPULERAR ALLTFÖR OFTA ANDRA GENOM ATT LUTA OSS MOT VÅR EGEN ”VIDSYNTHET.”

Hitta en person som du kan kommunicera kärleksfullt och intelligent med. Allt annat är slöseri med din tid. Tid är valutan som vi betalar våra liv med och den skall slösas på rätt personer.

Handling gör att vi kan röra oss från rädsla till kärlek. Inte minst gentemot din egen person.

Vad säger du min bloggvän?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare