Trots insikterna så kan tankar och känslor fortfarande flirta med henne: ”hur ska jag någonsin kunna älska någon så högt igen?”

De starka instinkterna som en person kan väcka inom oss, kan göra att vi skapar en berättelse om henne eller honom och relationen som är allt annat än förenat med verkligheten.

En narcissistisk personlighet har ”gåvan” att få oss att känna oss speciella, unika, utvalda och älskade. I början!

Vi berusas av känslan och vill för allt i världen inte gå miste om den. Om vi känner en sådan stark passion, längtan, äventyrslust och samhörighet, så måste det ju vara vårt livs kärlek. Eller?

En narcissist kan tekniken att få en partner att känna att livet är tomt och meningslöst utan henne eller honom. Hon eller han älskar när vi idealiserar eftersom det får oss att vifta bort de där fladdrande röda varningsflaggorna framför ansiktet på oss. Och så får n-personen sin åtråvärda bekräftelse på hur enastående hon/han är.

Tänk att få höra att du har en utstrålning som ingen annan. Att ingen annan har förstått henne/honom som du. Att du kan bli allt du vill!

En sådan sexualitet och närhet måste ju vara beviset på kärlek. (En av illusionerna som n-personen lyckas skapa inom dig!)

Kom ihåg att de upplyftande och vackra orden som en narcissist uttalar inte är till för dig, utan för henne/honom. När du berusas av intensiteten av löften och bekräftelse, så får hon/han det som de allra mest eftersträvar: beundran och ”jag har aldrig varit med om något så här fantastiskt!”

Du blir den psykologiska laddningsstationen för n-personen. Tills det blir en vardag i tvåsamheten! Fram till dess att du blir mänsklig och vanlig i n-personens ögon. Fram till dess att du inte längre lyckas leva upp till den fullständigt orealistiska bilden som hon/han hade av dig i början av förhållandet.

Det finns ett liv bortom narcissisten. Ett genuint vackert sådant!

Det som narcissisten gör med dig och så blir du fri från det psykologiska nervgiftet – webinar onsdagen den 30/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach