Minns min vän som jag inte träffat på länge som en filosofisk och väldigt djup person. På hans emotionella bakgård fanns det tyvärr en del bråte uppstaplat – han kom aldrig loss med sina drömmar och projekt. Det blev alltid halt vid tröskeln till det grandiosa.

Står i hans vardagsrum och läser en text som ramats in. Den är strategiskt placerad och går inte att missa: ”ready to launch

Jag: ”när börjar du!”

”Min dag kommer!” ropar han från köket.

”Tror inte det!” blir mitt svar (arrogant kanske, men känner min vän.)

Jag: ”När var du på vinden senast?” (han är en nostalgisk samlare)

”Flera år sedan” blir hans suckande svar.

Jag: ”Men sist jag var här skulle du ju….”

Han: ”Shit så fast jag är!”

”Inte nu längre, för nu skall vi istället för att sitta här och filosofera om varför du låst dig själv, springa upp på vinden allt vad vi orkar.”

Fyra timmar senare är min vän en helt annan människa. Smutsigt ansikte och dammiga händer. Vi tittar in i vindsutrymmet som nästan är tömt. Det ligger energi och lättnad i luften.

Det låter kanske simpelt att några timmars vindsstädning skulle kunna förändra en persons mönster, men det är precis så det kan vara. Handling belönar! Och det ”smittar” andra områden i livet. Ringar på vattnet. Min vän har kommit loss med flera projekt. ”Ready to launch” är inte enbart några vackert inramade ord.

Vi behöver känna elden på insidan. Det som driver oss uppför så det inte enbart stannar vid mentala luftslott. Se över vilka dominerande tankar om oss själva som hyr rum i våra huvuden.

Michael Larsen – relationscoach