dumpad?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undrar hur många filmer, böcker och sånger som handlar om att bli dumpad? En sak är säker: det är åtskilliga. De flesta människor har någon gång känt på den oerhörda smärtan av att bli lämnad av någon vi känner kärlek till. Det kan vara en känsla som sitter så djupt att en del människor hamnar i ett existentiellt vakuum där all mening känns som bortblåst.

Det finns inga enkla lösningar. En förlust av någon nära, oavsett omständigheterna gör ont. Ju djupare känsla av samhörighet, desto fler trådar att kapa. Ja, det handlar om att kapa känslomässiga nervtrådar.

Tillåt dig själv att få sörja. Acceptans av känslor är en av nycklarna. Acceptans är inte likställt med att kasta in handduken. Det är läkande.

Låt tiden jobba för dig och arbeta med dig själv. Motgångar ger tillfälle till att lära känna oss själva bättre. Självkännedom är ett vasst vapen för att skapa sig ett gott liv.

Träna fysiskt. Kan inte nog poängteras. Träning är ett av livselixiren.

Känslor är bland det starkaste som finns, men kom ihåg att du inte är dina känslor. De är en del av dig. Påminn dig om att se helheten. Det finns en framtid. En god sådan om du medverkar.

Tillåt inte motgångar och andras beslut få bestämma bilden du har av dig själv. Ditt värde ligger inte i andras ögon, utan i dina.

Behandla din f.d. med respekt oavsett omständigheterna.

Tänk på att den bästa revanschen är att se till att skapa dig ett bra liv.

Vem vill du vara om ett år från nu?

Michael Larsen – livscoach