”Jag gjorde allt för henne och barnen. Uppfattade mig själv som kärleksfull och lyhörd och ändå valde hon att gå. Hur ska jag orka detta?”

År av vanor, högtider, trygghet, förutsägbarhet och att känns sig behövd av någon vi älskar. Någon som lagar mat till oss när vi ligger i sängen i feber och som frågar om hur vi mår. Och så blir det tyst! Saknaden efter den som fanns vid vår sida. Han eller hon som fick oss att känna mening. Barn som kröp upp i våra sängar en tidig lördagsmorgon. Samtal om vilken mat vi skulle inhandla inför kvällen. Planering av semestern. Familj och gemensamma vänner.

Och så tystnar det efter separationen/skilsmässan. Personen som vi kunde vända oss till och prata med och hålla om, är inte längre där. Den närmaste förvandlades till en främling.

”Vad gjorde jag för fel? Jag gav ju allt! Räckte inte jag som jag var?”

Hur smälter man det som känns omöjligt att smälta? Hur tar man sig vidare och bygger upp sin identitet? En ny sådan – en annan plattform att stå på?

För mig var det definitivt det tyngsta av allt: att inte ha kvar huvudrollen i någons liv. Alla frågor som inte besvarades. Resan mot att skapa ett nytt liv. Skulden över att inte känns sig glad inför flickorna som behövde mig mer än någonsin. Energin som gick åt för att enbart existera.

Men de emotionella frakturerna läks även om vi inledningsvis inte tror att det är möjligt. Känslor hittar nya banor att ta sig fram på. Du kommer att kunna andas normalt igen.

När är man redo för att gå vidare och träffa någon ny? Tankar min bloggvän?

Del 2 Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar den 3/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller michael@separation.se så har du en tid för telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach