good morning

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår kväll kändes det som om hösten återigen presenterade sig. I alla fall här i Skåne. Den svepte in med svala vindar från havet och jag fick knäppa igen en extra knapp på jackan. Tror inte att det var ett definitivt farväl till sommaren, bara ett tillfälligt bakslag försöker jag intala mig. September och oktober kan vara fantastiska! Det där klara ljuset som gör alla konturer så skarpa.

Om sommaren är extrovert, är hösten introvert med tankar, idéer och projekt som får andra nyanser än sommarens sköna lättsamhet. Vet av erfarenhet att jag kommer skriva mer koncentrerat och disciplinerat nu. Sommaren innehåller flera behagliga distraktioner.

Det är under den här tiden som vi kan sätta igång med nya projekt och mål. Inte det där neurotiska jagande, utan sådant som får det att lysa lite extra. Jag kommer fylla höstmörkret med att skriva de sista raderna på boken, köpa in ”Mastering the art of French cooking” (en klassiker) och verkligen ändvända den för att bjuda hem familj och vänner, på förhoppningsvis oförglömliga middagar. Träning: ett av mina livselixir. Kommer hålla i flera föreläsningar och lansera APPEN med min vän Håkan. Fika och skriva på kafé med regnet smattrande mot fönstret, biobesök och filmkvällar i soffan. Turer med mina döttrar till Köpenhamn (gissa om 16 – åringar gillar att gå i affärer). När de njuter är jag lycklig.

Bild 13

Vad kommer du att fylla höstmånaderna med? Vad gör hösten ljusare i dina ögon?

P.S. Häromdagen läste jag ett skönt uttalande på twitter: ”Vi skall alla en dag dö, så se till att göra det levande.” Vänta inte på den där speciella dagen min bloggvän. Det är idag som gäller!

IMG_0635

Michael Larsen – livscoach