relationer och kärlek

Först av allt: tack Charlotte för ditt tips gällande dagens rubrik. Väldigt tacksamt när ni bloggvänner kommer med förslag.

Missa inte de små sakerna. Missa inte de små sakerna! Allt i världen och universum vilar på detaljerna. Du och parförhållandet är inget undantag.

Det trixiga är att vardagen gör oss fartblinda och att känslor är/kan vara oerhört flyktiga, och om vi bygger förhållandet på enbart känslor, passion och förälskelse har vi tagit en enormt stor risk. Det krävs även två som kärleksagerar. Varje dag. Kärlek är MER ÄN en känsla.

Men även:

Vi behöver bli bättre på att ta hand om oss själva så att vi har någonting att ge. OCH är öppna för att ta emot. Vad har det trötta tomma hjärtat att ge? Ser vi verkligen när omtanken ler mot oss? Visar vi: ”jag ser dig och din avslappnade ansträngning.”

OM DU INTE ÄLSKAR OSS KAN MIN KÄRLEK ALDRIG NÅ FRAM TILL DIG.

Orimliga förväntningar på en annan människa, den egna personen och relationen. Så smaka på frågan en stund: vad är orimliga förväntningar och hur ser de ut?

För låga förväntningar: ”jag vill och önskar nog för mycket. Felet ligger kanske hos mig?” Vi drar oss tillbaka till de nerpackade drömmarnas källarutrymme. Om vi inte vet, känner och visar behoven som får oss att gnistra, hur skall då relationen kunna hålla?

Håller du hennes/hans hand utan ”anledning”? Kramar du om henne, utan suktande efter att det skall bli mer? Ser ni horisonten tillsammans?känslor

Konsten att kunna bråka utan att bli respektlös. Förlupna ord som uttalas eller i text kan vara likt en tatuering. Inte ens en laserbehandling raderar det förnedrande.

Glöm inte det lätta stegen – det som får dig att le.

Hur fyller du på energin? Vad gör du för att må bra i dig själv? Det börjar här!

Det kommer mer i ämnet under morgondagen min fina bloggvän.

Tankar?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare