inspiration

Igår kväll var jag på bio och tittade på Hobbit filmen och som så många andra tycker jag att det är fantastiskt stämningsfullt med en filmstund i mellandagarna. Det var perfekta förutsättningar: mörkt och regnigt ute. Det är något visst med att slå sig ned i salongsfåtöljen och föras in i fantasivärlden. Jag behöver sagorna med äventyren och hjältedåden! De inspirerar till att kunna inspirera mig själv.

Får emellanåt frågan: ”hur vet du vad du skall skriva om?” Tänker att situationer och människor ständigt ger nya ämnen. Små saker i vardagen som är viktiga för de flesta av oss: relationer, tiden och vad vi gör med den, kärlek, motivation, längtan etc.

När jag sätter mig vid datorn på morgonen för att bloggskriva vet jag oftast inte på förhand vad jag skall skriva om. Ibland flyter det på utan minsta ansträngning, men ibland måste jag gräva djupt. Kommer jag bara på ett ämne och en rubrik är mer än halva jobbet gjort. Ibland föds en idé ur en nattdröm.

De flesta av oss tänker ungefär samma tankar dag ut och dag in – samma frågeställningar dyker upp och därför behöver vi avbrotten som tänjer på gränserna. Ett biobesök, en god middag, en resa, ett energigivande människomöte. Det som kan inspirera finns ständigt runt om oss.

Vad gör du när det går för mycket slentrian i vardagen och hur inspirerar du dig själv?

Michael Larsen – livscoach