Är det fler som ibland ställer frågan – som i den ensamma tvåsamheten eller i singellivet undrar: ”hur ser ett bra förhållande ut? Hur kan jag träffa någon där jag känner mig lycklig? Var träffar jag Henne/Honom?”

SÅ mänskligt vara i tankarna kring TID och RELATIONER.

”Hur skall jag hinna få ihop det? Är jag på rätt ställe så att inte slösar min tid? Hur länge kan jag ha det så här?”

Eller…

”Är han/hon rätt för mig? Varför hamnar jag alltid med samma slags personer? Vem vill vara med mig? Är jag lycklig i den här relationen?”

Tankar och känslor myllrar inom oss. Eller så försätter vi oss i viloläge för att spara på strömmen. Livsstrategierna är många.

Tillbaka till frågan om hur vi kan träffa rätt partner. För det första: vad är ”rätt” partner? Djupa avslappnade andetag… se för ett ögonblick bortom bruset av inhamrade ideal, förkodade automatiska ”val” och eventuell desperation efter någon som skall fylla tomrummet:

Hur kan jag som person öppna vägen för att själv vara rätta partnern? Vad kan jag göra för att bli den jag söker? Vad behöver rensas bort i mitt inre bagage? Hur ger jag tillit till mig själv så att en annan kan känna det?

Vilka ”sanningar” om mig själv, andra och relationer behöver läggas åt sidan så att möten ges äkta utrymme?

Om vi inte någorlunda lär känna den egna personen, vad vi verkligen vill och djupare värderingar, blir det svårt hitta rätt. Vi väljs istället för att välja.

Självbilden (det du tror/är övertygad kring DU) är likt en magnet. Det bästa vi kan göra för oss själva, kärleken eller framtida sådan, är att börja respektera våra vardagsvanor. De ”små” sakerna (handlingarna) som skulpterar din attityd, tonläge, kroppshållning, ansiktsuttryck, förväntningar, tankar om jaget och andra.

Varenda del hänger samman på resan till rätt person. Vad är nedpackat i ditt bagage?

”Konsten att möta rätt partner” webinar söndagen den 7/10. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach