Jag sitter på en av mina nyfunna oaser i Köpenhamn och smälter intrycken från gårdagens föreläsning. Det är skön känsla att få ha förmånen att göra det jag gör.

Ni som följer mig har nog kunnat läsa mellan raderna att jag genomgått en del prövningar den senaste tiden. Det har varit oerhört mörka stunder då jag tvivlat på nästan varenda aspekt av livet: särskilt förhållanden och kärlek! Min tillit har i grunden raserats och jag har emellanåt känt en fruktansvärd ångest.

Men under tiden som jag pratade i Malmö igår, hände någonting inombords. En djup känsla av syfte som jag inte känt tidigare. Gränser som ingen eller ingenting längre kan kränka. Där värdighet kliver in och skyddar mot panikkänslor. En fundamental upplevelse av att lämna människor åt sina egna beslut, och befrielsen av att inte hålla fast vid den som inte anstränger sig för att vara en del av ens liv. Jag har förstått allt det där på ett intellektuellt plan förut, men igår och i just den här stunden så är det som om även kroppen fattar.

Jag är väl medveten om att det kommer svackor, men påminnelsen om denna nyfunna ”vän” är ett enastående ryggstöd. Det bor äkthet i erkännandet inför sin egen person om hur illa det varit. Ett inre leende börja sakta, sakta kunna ta plats. Tacksam för det här ögonblicket!

HSP – Högkänslig utan att förlora sig själv i känslorna. Webinar ikväll klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation. För stad och datum följ länken.

Michael Larsen – relationscoach