Allt oftare får jag frågor från er bloggläsare som ger mig inspiration till ämnen att skriva om. Det är jag tacksam för!

Här är en sådan fråga: ”hur vet jag om min partner är rätt för mig?” (Oj, vad många av oss som burit omkring på den).

Själv skulle jag försöka besvara frågan genom att ställa några frågor: ”Hur känner jag mig i hennes/hans sällskap? Hur får han/hon mig att må? Vem blir jag i den här relationen?”

Som jag ser det, tar den rätta partnern fram de bästa sidorna inom oss själva. Känslan av att kunna vara allt du är. För mig är det likt en ljummen fläkt från havet som rör vid ansiktet.

MEN här kommer ett stort men: den rätta personen i vårt liv kan även trigga ”sämre” sidor inom oss. Det kan väckas delar som har med tillitssvårigheter, problem med känslomässig och fysisk närhet att göra. Om vi har känslomässiga sår kan rätt partner och själva relationen väcka sådant som vi ”gömt undan” i vårt undermedvetna. Rätt relation kan få oss att vilja checka ut och avsluta.

KÄRLEKEN FUNGERAR LIKT STRÅLKASTARE SOM LYSER UPP SKUGGSIDORNA I OSS SJÄLVA. VÅRA RELATIONER ÄR SPEGLAR, där vi i närheten till en annan människa kan komma att konfronteras med delar i oss själva som vi inte vill kännas vid.

Har du någonsin tvivlat på att personen vid din sida var den rätta? Vad gjorde du?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare