vänskap

Har du någon gång gett upp för att andra säger att det inte går, för du börjat tvivla, motgångar och att det tar tid? Jag lovar dig att du inte är ensam.

Vi lever i en tid där allt förväntas gå snabbt och utan störningar på vägen. Mycket av det vi läser, hör och ser är fragment av något som tagit TID att skapa. Tårar, frustration och vånda ligger alltid bakom det du och jag tar för givet. När du t.ex. ser en film som kanske varar i 2 timmar, går det inte ens att föreställa sig vilken kamp som ligger bakom. Fråga min vän Jarno. Han slet med sitt filmprojekt ”Evil Rising” (och det gäller enbart själva filmandet) i drygt trettio dagar med ett genomsnitt på tre timmars sömn per natt.

Vet du varför han lyckades? Jo, för att han bestämt sig och att det inte fanns något annat alternativ i hans värld. Jarno berättade för mig häromdagen att projektet var något av det mest lärorika han gått igenom, trots det enorma psykiska och fysiska slitet.

Det finns en annan sida av vår vänskap: man ”smittar” varandra med inspiration och vilja. Det är oundvikligt! Bästa vaccinet mot tristess och känslan av att ha kört fast, är att ha ”tokiga” och livsbejakande människor i sin närhet. Det går bara inte att komma undan positiv energipåfyllning.

Fortsätt framåt min vän – även om det tar emot. Se bara till att stegen lutar mot rätt vägg och att din energi läggs på rätt områden.

“Do not wait: the time will never be ’just right’. Start where you stand, and work whatever tools you may have at your command and better tools will be found as you go along.

Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.” Napoleon Hill

Michael Larsen – livscoach och mental tränare