helmuts

Det är kanske nu du tänker: ”vad är det nu för spår han är inne på?”

Igår kväll cyklade jag över en korsning vid ett övergångsställe (med cykelbana); mitt ute på vägen ser jag honom, mannen från höger i jeep och tänker: ”han kommer inte att stanna.”

Det är nu som många tankar ryms i ett par sekunder: ”Isabelle och Felicia. Skydda huvudet. Inte rullstol – snälla!!”

Reser mig upp chockad, mannen i bilen kommer ut, förvirrad och omtöcknad. Tillbucklad kofångare, nummerplåt på marken. Känner efter: inget brutet. Lyckades vika undan huvudet från att slå i stenrefugen. ”Tänk om mina år som gymnast räddade mig?” En kvinna kommer fram till mig och frågar hur jag mår. Så oändligt tacksam för att hon står där, liksom mannen med cykelhjälm som inte fattar hur jag klarade mig. Han berättar att ett par av hans vänner sitter i rullstol efter liknande händelser. Känner tårarna.

Så snabbt allting kan förändras. Någonstans vet de flesta av oss att det är så, men att verkligen inse det är någonting annat. Sekunderna då ditt liv kan gå från ett läge till ett annat. Sa till mina döttrar: ”snälla! Det är inte coolt med krossad skalle. Använd hjälm!”

Så mycket som ryms i några sekunder och så skört allt kan vara.

Michael Larsen – livscoach