decisions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Häromdagen fick jag frågan: ”vad gör jag om jag möter mitt ex med en annan?” Den väckte några intressanta tankar. Jag skulle ge de här svaren: Om du inte är känslomässigt färdig med exet är det bästa att ta en annan väg. Varför? För att du skall skydda dig själv. Om det inte går undvika en ansikte mot ansikte situation, så håll dig bara till ett kort ”hej.” Is i magen och bete dig neutralt, oavsett vad.

Finns det barn med i bilden är läget lite annorlunda. Beroende på barnens ålder finns det olika alternativ till hands. Mindre barn skall självklart kunna hälsa på sin Mamma eller Pappa, även om ni är varannan vecka föräldrar. Allt annat skulle bli fel. Små barn förstår inte om de ser dig på håll och de märker att du är undvikande. Krama om barnen, småprata och fortsätt sedan. Respekt mot din f.d. inför barnen – alltid!

Jag har tonårsdöttrar och har varit i situationer där jag mött dem, deras Mamma med sin nya. Vinkade, log och fortsatte. Kort därefter sände jag tjejerna sms och sa hur fina de är och att jag älskar dem. Andra skulle kanske göra på ett annat sätt, men det här passade mig som person. Vet framför allt att det här kändes mest bekvämt för mina tjejer.

Vad har du för erfarenheter? Vad gör du om du råkar möta din f.d. med en annan?

Michael Larsen – livscoach