”Hon har sårat mig fler gånger än jag kan räkna! Otrohet är bara en av alla de saker som hon har utsatt mig för. Jag har fullständigt tappat bort mig själv! Jag som var så stabil och självständig. Denna kärlek! Älskar henne så fruktansvärt mycket!”

Mannen säger en sak som får mig att undra:

”Denna kärlek! Vad menar du? Det är i alla fall inte en kärleksfull relation som ni har. Vad händer med din självrespekt? Omtanken till dig själv? När ska du sluta förhandla om kärleken?”

Det är lätt att röra ihop begreppen och tro, eller snarare vara övertygad om att attraktion är detsamma som kärlek. Ofta handlar det om att vi älskar det vi tror att partnern kan bli. Vi tycker oss se någonting i kvinnan eller mannen som de inte ser i sig själva: deras absolut högsta potentialer och mänskliga skönhet. Vi älskar att ha en fantastisk bild av honom eller henne. Och hur illa vi än behandlas genom svek, lögner, manipulation, sexuella gränsöverskridningar, härskartekniker etc. så fortsätter vi att hoppas och hålla fast vid den ”vackra filmen.”

Gradvis bryts självförtroendet ned och vi pratar med vänner, familj och/eller en terapeut om hur dåligt vi mår i det destruktiva förhållandet. Förnuftet och delar av känslorna vet precis vad vi behöver göra: avsluta och ägna våra dyrbara dagar på personen som älskar oss på riktigt. Vi vet att kärlek ska visas i handling! Trots alla goda råd, pep talks, böcker, bloggar, träning, yoga…rämnar våra integritetsskydd gång på gång. Känslan av att vi mött den där alldeles speciella mannen/kvinnan – vår soulmate, twin flame eller hur vi nu benämner det, är så stark att vi är beredda att göra vad som helst för att det ska hålla.

Men det håller inte inom oss! Vi förmår inte att upprätthålla våra grundvärderingar: tillit, trygghet, omtanke, respekt, närvaro, samhörighet…Varför? Jo, därför att vi drivs av känslor och längtan efter den magiska förändringen om att partnern ska vakna upp, och bli den vi så innerligt tror finns där inne.

Människor förändras inte för att vi ber. Inte ens om vi med all tydlighet efterfrågar det. Förändring kommer när en människa verkligen har förstått på djupet! Och sedan förenar insikterna med handlingar.

Låt dig inte förföras av drömmar om enbart potentialer i en annan. Det kan visa sig vara ett ”renoveringsprojekt” som inte har något slut.

Kärlek är kommunikation i två riktningar: du och jag! Två som dag efter dag har tvåsamhetens bästa för ögonen. Visa din egen person självempati och respekt som ingen någonsin kan ta ifrån dig.

Kommunikationen som för er närmare varandra – webinar den 23/9. Varmt välkomna!

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation. För stad och datum följ länken

Michael Larsen – relationscoach

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]