Skriver och föreläser visserligen om kärlek och relationer, men tro mig: jag hänger inte bara vid en datorskärm och knappar in sådant som låter klokt och emellanåt förträffligt. Jag sitter inte inne med enastående recept på hur man fixar ett förhållande som är på väg utför, men vet vilka handlingar som vi behöver alliera oss med för att det ska fungera, utvecklas och leva. Tack vare egna motgångar och nederlag!

Även jag har befunnit mig på prövningarnas, uppgivenheten och de fullständiga tvivlens stränder där man bara längtar tills dagen går mot sitt slut. Jag har hört min egen röst i förtrolighet berätta om sådant som är ogripbart, förvirrande, sorgligt och i frontalkrock med allt som jag värderar högt. Har haft stunder då jag velat komma till det slutgiltiga avslutet på allt.

När det var som mörkast gav jag mig själv ett löfte: bli aldrig till ett lågvattenmärke, cynisk, hämndlysten och bitter. Bli aldrig till den som du inte vill möta i spegelbilden.

Hopp, mening, syfte och styrka har kommit till mig genom att exponera mig själv för böcker, citat, filmer, musik och tal från dem som jag beundrar. Liksom att skriva och jobba för att hjälpa andra till sin menings tröskel.

I det mörkaste mörka kan vi hitta den där lilla ljusstrimman som gör att vi orkar sätta en fot framför den andra. Önskar att du som känner dig fullständigt ensam, desillusionerad, sviken och trött på allt, ska få känna den mjuka brisen mot ditt ansikte som kommunicerar: ”det är ok! Det är så här det ser ut och känns just nu, men någonting annat väntar. Och det är bättre. Betydligt bättre!”

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation! För stad och datum följ länken.

Michael Larsen – relationscoach