Våra personliga varumärken! Hur vi uppfattas av omgivningen och att göra ett optimalt intryck. Vi har fått lära oss att det handlar om sekunder innan någon känner om vi är rätt eller inte. Vi exponerar oss själva på sociala medier och i dejtingappen är bilden allt! Någon stannar till eller sveper förbi. Vi formulerar ett ”oslagbart” CV. Filter som retuscherar linjer och ringar, så att vi blir en ”bättre” version av oss själva.

Men inget av det där fungerar när vi på riktigt börjar närma oss en annan människa. Efter några månader, ibland år in i förhållandet krackelerar fasader, tillrättalagda personlighetsdrag och osminkade verkligheter kommer ut i det skoningslösa ljuset. Det var relativt lätt att sitta där i restaurangen, på den sköna stolen, med mjuk belysning och hypnotisk lounge-musik i bakgrunden och bara vara superbehaglig att vara nära. Intressant, vacker, spännande, attraktiv…

Men en dag måste allt det där få falla! Och det kommer det obamhärtigt att göra. Och då! Först då vet vi vem vi själva och den andre är. Det innerliga kliver fram och visar alla sina sidor. Och kanske är det en kärlek som klarar av att bära allt det som vi är. Som tillåter oss att vara fullständigt exponerade inför en annan människa och därmed också ta risken att älska och bli älskade.

Mikrootrohet och hur den påverkar oss i våra förhållanden – webinar den 13/9. Du är varmt välkommen!

Föreläsning Live – en levande kärleksrelation! För stad och datum följ länken.

Michael Larsen – relationscoach