Han är förtvivlad, förlamad, ensam och känner sig tillintetgjord. Han berättar för mig, att han älskade och fortfarande älskar henne över allt annat. Kvinnan som han inte kan få ur tankarna och det emotionella systemet, vill inte längre vara tillsammans med honom.

”Hon är i mina tankar till 85 procent av tiden. Jag ältar konstant allt som jag borde ha gjort annorlunda. Helgerna är fruktansvärda och allt kretsar det kring vad hon gör och vem hon kanske träffar.”

Jag vet att många känner igen sig i den här berättelsen och lider. Det ligger i vår natur att vilja connecta på djupet. Att känna att den vi älskar vill vara nära oss. En god vän berättade för mig:

”När någon som jag bara dejtat ett par gånger, inte vill ses mer, är det helt ok. Men någon som känner mig väl, som sett mina goda sidor (och de mindre smickrande förstås), går sin väg, gör det ont.”

Till alla ni som inte kan vända ryggen åt längtan och saknaden, som känner sig som belastning för vänner och familj, som har ett hamrande budskap inombords att ni borde kunna bättre: du är mänsklig i din sårbarhet! Ångest och panik signalerar att ditt emotionella system är under stress. Det akuta kommer att mattas av med tiden. Trycket i bröstkorgen kommer att ersättas med andetag av hopp. Det kan kännas som ett obestigligt berg, men du kommer att röra dig uppför mot den klara och renat luften.

Människor kan såra och det finns ingen logik i världen som kan få oss att förstå meningen i allt. Ditt värde som person är oändligt mycket högre än de eventuella misstagen (som kanske egentligen är lärdomar) du gjort. Du är mer än känslorna som skriker på insidan.

Så släpper du taget om ditt ex och går vidare – webinar torsdagen den 30/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach